Gepubliceerd: woensdag 08 mei 2019

In september zal ik beginnen met de chiropractie opleiding voor paarden aan de FES (Focus on the Equine Spine). De opleiding tot veterinair chiropractor zal nog meer diepgang en vooral ook gespecialiseerde kennis over de wervelkolom met zich meebrengen. Op de site https://www.paardenarts.nl/kennisbank/chiropractie-bij-paarden/ staat een mooie uitleg over wat een veterinair chiropractor doet.

Dus vanaf september zal ik de chiropractische vaardigheden ook toepassen tijdens het behandelen van paarden! Ik heb er zin in!

 

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018

Van 22 december tot en met 2 januari heb ik vakantie. Voor afspraken in het nieuwe jaar is het handig om even een mailtje te sturen of via het contactformulier een bericht achter te laten.

Hele fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar voor dier en baas toegewenst!

Gepubliceerd: zaterdag 28 april 2018

Niet alleen honden en paarden hebben baat bij de dierenfysiotherapeut, maar ook katten. Dit is Remy. Remy is een kitten van half jaar oud die zijn poot had gebroken. Na een poosje rust was de bespiering van zijn achterpoten slecht geworden. Bij Dierenkliniek Eikenlaan heeft hij goed geoefend wat hij nu thuis voort kan zetten.

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018

Komende week zal ik me weer onderdompelen in de kennis van Gillian Higgins bij de Bascule. Deze keer gaat het over fascia. Heel fascinerend! Na vier dagen hoop ik weer wat meer kennis te hebben over fascia en vooral ook weer nieuwe technieken in mijn toolbox om paarden nóg beter te kunnen helpen! Voor de mensen die geinteresseerd zijn. Er is een interessant artikel van Vibeke Sødring Elbrønd met de titel "Myofascial Kinetic Lines in Horses". 

 

Gepubliceerd: zaterdag 24 maart 2018

4 en 5 april ben ik te vinden bij de Bascule waar ik de Masterclass van Gillian Higgins ga volgen. Het onderwerp is "Joint Mobilisations and Musculoskeletal Testing". Gillian Higgins is bekend van Horses inside out. Ze laat mensen kennis maken met het bewegen van paarden vanuit een anatomisch perspectief, vaak door de anatomie op het paard te schilderen.