Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019

Lasertherapie behoort vanaf vandaag tot één van de mogelijke behandelmethoden. Lasertherapie is bekend om zijn goede resultaten bij oa peesproblemen bij paarden. Ook voor wonden die niet goed herstellen kan lasertherapie helpen. 

Gepubliceerd: maandag 01 juli 2019

Van 8 juli tot en met 21 juli heb ik vakantie. Contact kan via WhatsApp, e-mail of het contactformulier, maar het kan zijn dat ik wat trager reageer. 

Alvast een hele fijne zomer aan iedereen toegewenst!

 

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018

Van 22 december tot en met 2 januari heb ik vakantie. Voor afspraken in het nieuwe jaar is het handig om even een mailtje te sturen of via het contactformulier een bericht achter te laten.

Hele fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar voor dier en baas toegewenst!

Gepubliceerd: woensdag 08 mei 2019

In september zal ik beginnen met de chiropractie opleiding voor paarden aan de FES (Focus on the Equine Spine). De opleiding tot veterinair chiropractor zal nog meer diepgang en vooral ook gespecialiseerde kennis over de wervelkolom met zich meebrengen. Op de site https://www.paardenarts.nl/kennisbank/chiropractie-bij-paarden/ staat een mooie uitleg over wat een veterinair chiropractor doet.

Dus vanaf september zal ik de chiropractische vaardigheden ook toepassen tijdens het behandelen van paarden! Ik heb er zin in!

 

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018

Komende week zal ik me weer onderdompelen in de kennis van Gillian Higgins bij de Bascule. Deze keer gaat het over fascia. Heel fascinerend! Na vier dagen hoop ik weer wat meer kennis te hebben over fascia en vooral ook weer nieuwe technieken in mijn toolbox om paarden nóg beter te kunnen helpen! Voor de mensen die geinteresseerd zijn. Er is een interessant artikel van Vibeke Sødring Elbrønd met de titel "Myofascial Kinetic Lines in Horses".